case KB Webshop

Kræftens Bekæmpelse - Ny webshop

Som en del af en større leverance lancerer Kræftens Bekæmpelse ny webshop, med fokus på brugervenlighed og optimal produktvisning.


Kunden

Kræftens Bekæmpelse er Danmarks største patientforening hvis hovedformål er, at forebygge sygdommens opståen og forbedre mulighederne for helbredelse via forskning.

Konform A/S skal gennem en større leverance forbedre mulighederne for intern og ekstern kommunikation på Kræftens Bekæmpelses forskellige webløsninger. 

Design

Kræftens Bekæmpelse har i deres nye digitale strategi et ønske om at fremstå med et stærkt gennemgående og ensartet visuelt udtryk, på tværs af organisationens forkskellige webløsninger. Dette er løst ved brug af stramme grids, ens elementer og knapper, samt ved valget af farver, typografi og ikoner.

Gudea er valgt som webfont, da den deler karakter med Kræftens Bekæmpelses corporate typeface Foundry. Ikonsættet er iconSweets, hvor der dog er flere specialtegnede iblandt.

Navigation & flow

Ønsket fra Kræftens Bekæmpelse er at få en webshop, hvor de besøgende let og overskueligt kan se og købe de mange forskellige varer, og hvor det samtidig bliver lettere for Kræftens Bekæmpelse at administrere varelager og kundehenvendelser.

Da webshoppen dækker over mange forskellige produktkategorier med underkategorier, består hovednavigationen af en megamenu for at kunne vise flere af disse underkategorier. Det er desuden vigtigt for Kræftens Bekæmepelse, at kunne fremhæve særligt vigtige produkter på undersiderne af sitet, og det er derfor gjort muligt at placere disse i selve megamenuen sammen med tekst og billeder.

Features

Webshoppens funktioner og features er skræddersyet efter Kræftens Bekæmpelses behov, og tæller bl.a.:

Et vouchersystem der gør det muligt at oprette rabatter og kampagner på udvalgte produkter, produktkategorier eller til særlige brugergrupper.

Et bannermodul der kan generere slideshows eller enkelte bannere i mange forskellige designs, uden at gå på kompromis med Kræftens Bekæmpelses designguide eller webshoppens designlinier.

En gavekortfunktion som automatik genererer en PDF med modtagerens navn.

Mobilsite

Flere og flere kunder bruger deres smartphone til søgning og køb af varer på nettet, og det har derfor også været vigtigt for Kræftens Bekæmpelse at have en mobil version af webshoppen. I mobilsiteudgaven vises produkterne tydeligt med store billeder og letlæselig produktbeskrivelse, ligesom købsflowet også er tilpasset mobilformatet.


Mobilsitet er stadig under udvikling, og lanceres i løbet af 2014.

Den tekniske løsning

Under webshoppen ligger CMS systemet Kontent CMS som bygger på det førende PHP framework, Zend framework.

Løsningen er koblet op til Kræftens Bekæmpelses CRM system Dialog Dynamics til kunderegistrering, og ERP systemet Maconomy til håndtering af lagerstatus, priser, ordrehåndtering, RMA mv. Data sendes via webservices, hvilket ligeledes er gældende i forhold til dataudtræk til Data Warehouse, SAS og adressevalidering mod Krak.

Kundeservicemodulet

Det specialudviklede interne kundeservicemodul understøtter og forbedrer arbejdsgangene i Kræftens Bekæmpelse, og gør det nemmere at imødegå kundernes behov. 

Systemet arbejder for brugeren

Ved checkud kan køberen vælge om de er privatperson, virksomhed eller offentlig institution, og ved at indtaste telefonnummer hentes oplysninger nemt og hurtigt via Krak.

Sociale Medier & SEO

Løsningen understøtter natuligvis alle muligheder for at dele via sociale medier. Samtidig er systemet SEO optimeret ned til mindste detalje, for at sikre synlighed og høj placering i søgemaskinerne.