Folketingets Skolevalg

  • KundeFolketingets Skolevalg
  • OpgaveInteraktiv læringsplatform
  • TeknologiPHP
  • Websiteskolevalg.dk

Digitalt samlingspunkt for mere end 189.000 elever

Når Folketinget og Undervisningsministeriet i januar 2019 skød Skolevalget i gang, betød det, at mere end 189.000 elever fordelt på over 880 skoler landet over igangsatte en politisk valgkamp.

Konform har designet og udviklet den digitale platform, som er omdrejningspunktet for ‘valgkampen’.

En løsning til 200.000 samtidige brugere

For at øge motivationen er Skolevalg udformet som et spil, hvor eleverne får point for at være demokratisk aktive og det pædagogiske personale har en aktiv rolle i at guide, facilitere og validere elevernes arbejde. Den tekniske løsning sætter store krav til performance for at kunne håndtere op til 200.000 samtidige brugere i platformen og samtidig foretage øjeblikkelige pointberegninger.

For at simplificere login-processen valgte vi at integrere systemet med UNI Login. På den måde kunne eleverne logge ind med et eksisterende login, de kendte til.

Elever og pædagogisk personale benytter Uni-login og mødes af dashboard, mærkesags-præsentationer, quizzer og et avanceret kampagneværktøj når de logger ind i læringsplatformen. Elevernes opgave består dels i at skaffe opbakning til deres mærkesag gennem Skolevalg.dk og dels på de sociale medier.

Det avancerede pointsystem optæller point for og beregner den enkelte elevs placering i spillet baseret på forskellige pointgivende handlinger. På elevernes dashboard vises den samlede score.

Macbook

Christian Juul Lentz

Folketingets Kommunikationsenhed

Seniorprojektleder

“Konform har leveret en superflot hjemmeside til Skolevalg.dk. Alt fra det mindste designelement til de mest komplekse funktionaliteter og integrationer er blevet løst med stor kompetence, professionalisme og forståelse for målgruppen. Udover det flotte resultat, som Konform har leveret, fortjener de også stor ros for processen; Vi er konstant blevet mødt med en enorm fleksibilitet, rettidighed og lydhørhed – og også med en portion godt humør!”